Verkoop

Een woning verkopen doet u niet dagelijks; gemiddeld waarschijnlijk maar een keer of drie in uw leven. Het is daarom goed om u te laten bijstaan door een deskundige; wij kennen de markt, de valkuilen en niet onbelangrijk: wij hebben geen emotionele binding met uw woning. Hierdoor zijn wij in staat uw woning te verkopen tegen de allerbeste prijs en tegen de beste voorwaarden. Een huis verkopen is absoluut maatwerk; laat ons u hierbij assisteren.

Kies dus voor verkoop via Floriande Makelaars; samen verkopen wij uw woning goed! Zodra de ‘deal’ rond is, zullen wij u uiteraard blijven begeleiden tot en met de sleuteloverdracht, maar ook daarna.

Lees meer >>

Tijdens het verkooptraject kunt u van ons het volgende verwachten:

  • Nadat u ons heeft uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek komen wij langs in de te verkopen woning. Tijdens dit gesprek geven wij een uitleg over onze werkwijze, de waarde van uw woning en ons tarief.
  • Wij gaan actief op zoek naar de koper van uw huis. Dit doen wij onder andere door het uitwisselingssysteem, maar ook via ons uitgebreide netwerk. Natuurlijk presenteren wij uw woning uitgebreid op FUNDA, maar ondermeer ook op zoekallehuizen.nl, moviq.nl en jaap.nl; goed voor duizenden hits per dag!
  • Wij maken uitgebreid gebruik van de sociale media die ons ter beschikking staat; uw woning wordt ook via twitter, Linked-In en Facebook verspreid. Tevens hebben wij een UNIEKE aanbod-app op Facebook, waardoor ons aanbod 'realtime' 24 uur per dag te raadplegen is en/of gedeeld kan worden. Iedere woning op Funda, alsook op onze eigen website is door gebruikers middels de buttons te delen. Zo kunt u zelf ook een actieve rol spelen in de promotie rondom uw te koop staande woning.
  • Zodra een kandidaat-koper uw woning wil bekijken, maken wij daarvoor een afspraak. Een bezichtiging melden wij altijd minstens één dag van tevoren, zodat u kunt zorgen dat de woning er tiptop uitziet. Wij laten dan de woning zien aan de geïnteresseerde en laten u binnen 24 uur weten hoe dit is gegaan; we vormen immers samen een team! Uiteraard kunt u altijd even binnenlopen, als wij u nog niet gesproken hebben; iedere werkdag zijn wij tot 17:30 uur open.
  • Als de woning aan de wensen voldoet, kan de koper de onderhandeling starten. Wederom kunt u weer rekenen op deskundig advies van ons kantoor. Vaak zien wij dat verkopers emotioneel betrokken raken bij de verkoop van hun woning. Dan is het goed om te weten dat wij voldoende afstand kunnen nemen en rationeel de onderhandelingen voeren; zo komen wij tot de beste prijs, tegen de beste voorwaarden.
  • Nadat de woning is verkocht, assisteren wij u bij de verdere afronding. Wij bespreken met u de koopakte zodat u weet wat u tekent. Ook verzorgen wij een eindinspectie. Vóór de overdracht bij de notaris kijken wij nog eenmaal met u en de koper in de woning om zeker te zijn dat alles werkt en alles in orde is. Ook de meterstanden worden dan genoteerd.
  • Een paar dagen voordat u tekent, ontvangt u van de notaris een concept van de 'akte van levering' en nota van afrekening. Ook deze nemen wij (uitgebreid) met u door zodat u weet wat er verrekend wordt, wat de opbrengst is en of dit geschiedt tegen de afgesproken prijs en tarieven.
  • Mocht u na de overdracht toch nog geconfronteerd worden met een ‘probleem’ in de verkochte woning, dan kunt u ons altijd bellen. Ook nadat de verkoopbegeleiding is afgerond kunt u te allen tijde rekenen op onze assistentie!